Het plaatsen van een bad

Zelf doen of uitbesteden?

De grootste klus is het uitgraven en afvoeren van grond, een minigraver biedt daarbij vaak uitkomst. Het graafwerk kunt u zelf doen of u vraagt een loonwerker dit voor u te doen. Plunge pools hebben geen betonnen fundament nodig, een vlakke gestabiliseerde ondergrond (dat is zand met een klein deel cement) is voldoende.

Het leiding werk vraagt wat voorbereiding en denkwerk. Waar komt de ‘technische ruimte’? Dit is de plek waar de pomp/filterinstallatie en eventuele zout elektrolyse en of verwarming geplaatst gaan worden. Dit kan een nabij gelegen schuurtje of garage zijn. Eventueel kan de apparatuur ook in een aparte kunststof box geplaatst worden. De technische ruimte moet in ieder geval voorzien zijn van elektriciteit en bij voorkeur ook water.

Het plaatsen van een plunge pool is voor een handige doe-het-zelver goed te doen maar we kunnen ons ook voorstellen dat u het plaatsen liever helemaal uit handen geeft. In dat geval kunt u een beroep doen op een van onze dealers. Dit zijn erkende hoveniers met ervaring in het plaatsen en aansluiten van onze baden. Wilt u liever dat uw eigen hovenier de klus klaart? Geen probleem, ook uw eigen hovenier kan rekenen op volledige fabrieksondersteuning.

Vragen? Aarzel niet en neem contact met ons op!